Søg
Filters
Close

HISTORIE


MINI er en populær bil i Danmark og på verdensplan. ”Man får et forhold til bilen, hvis man har en MINI” det tror jeg alle kan skrive under på, den gør noget ved folk og det at køre MINI er en livsstil og købes typisk på grund af designet og dens unikke europæiske historie.


MINI SER DAGENS LYS 
Oprindeligt blev bilmodellen fremstillet for første gang i 1959 af British Motor Corporation, og her blev den kendt under navnet Morris Mini eller Austin Seven. Senere blev Mini opkøbt af BMW Groups, og i 2001 lancerede de en ny generation af MINI, som kombinerede det klassiske look med ny teknologi og moderne sikkerhedsudstyr. Bilen har siden opnået en slags kultstatus i mange lande.


Mini Cooper er en kompakt bil, der var ment til at spare benzin under en benzin krise i England. Bilen har overlevet gennem mange årtier


MINI MED PLADS TIL 4 
Første Mini Cooper debuterede i 1959 og blev udviklet af Sir Alec Issigonis. Issigonis designede bilen med henblik på at have en fornøjelig kompakt bil, der var stadig behageligt for fire voksne at sidde i. Han ønskede også at sikre bilen var sikker og billig. Bilen blev produceret af British Motor Corporation indtil 1994 og vandt hurtigt popularitet i Europa og USA.
Mini på racerbanen


John Cooper var en prisbelønnet racerbils konstruktør, der tilføjede Mini Cooperen pålidelighed og magt. I 1961 kom Mini Cooper ud med en mere kraftfuld motor og begyndte at blive brugt i stævner. Mini Cooper vandt tre titler på Monte Carlo Rally 1964-1967. John Cooper yderligere opgraderet bilen og producerede Mini Cooper S, der håndteres endnu bedre end originalen.


MINI & BMW
BMW køber Mini Cooper produktionsselskabet i 1994 og udvikler nye muligheder for bilen. Den moderne MINI Cooper som kom i 2001. Bilen fås med tre motor muligheder, hvoraf den ene er en kompressor-version. Der findes også forskellige stilarter af hjul og farver. Den moderne version fastholder dog stadig ånden i den oprindelige bil, men har langt bedre køreegenskaber og komfort til længere ture. Den er betydeligt større end den oprindelige version, men stadig relativt lille.


FAKTA OM MINI
– MINI er den direkte efterfølger af Sir Alec Issigonis’ klassiske bil fra 1959.
– MINI er Storbritanniens tredjestørste bilproducent.
– MINI-familien er i dag vokset til både at tælle cabriolet’er, Clubman, Countryman samt mange flere.
– MINI sælges i 70 lande verden over.

MINI MODELLERNE
• R50 Mini One, One D og Cooper. Produktion 2001 − august 2006
• R52 Mini Cabrio (One, Cooper og Cooper S). Produktion 2004 − august 2008
• R53 Mini Cooper S. Produktion 2002 − august 2006
• R55 Mini Clubman: Stationcarudgave med Shooting Brake-stilelementer
• R56 Anden generation, tredørs hatchback-modeller
• Mini Cooper, Cooper D, Cooper S, Cooper SD og JCW: Produktion siden september 2006, introduktion 18. november 2006
• Mini One og One D: Produktion siden april 2007
• R57 Mini Cabrio anden generation (One, One D, Cooper, Cooper D, Cooper S, Cooper SD og JCW)
• R58 Mini Coupé (Cooper, Cooper S, Cooper SD og JCW): Topersoners, JCW Coupé er med en topfart på 240 km/t den hurtigste Mini godkendt til brug på offentlig vej
• R59 Mini Roadster (Cooper, Cooper S, Cooper SD og JCW): Topersoners cabriolet
• R60 Mini Countryman (One, One D, Cooper, Cooper D, Cooper S og Cooper SD; Cooper D, Cooper S og Cooper SD findes også med firehjulstræk): SUV-version